Datum/Tijd
Datum - 01/12/17
15:30 - 16:30

Locatie
Bibliotheek Maarssen-Dorp


Heb jij al eens een Sinterklaasgedicht geschreven? Woorden met elkaar tot een gedicht verweven en daar misschien zelfs weleens een cadeautje bij gegeven? Rijmpiet kan wel wat hulp gebruiken. Maar hoe vind je nu de goede rijmwoorden? Hoe zet je een verhaaltje om in een gedicht? Schrijfpro juf Trea vroeg zich dat ook af, dus ging ze in de leer bij Rijmpiet en leerde alle tips en trucks bij het schrijven van een goed gedicht. Ze leerde over verhaal, ritme en rijm, maar juist ook dat een gedicht niet altijd hoeft te rijmen.
Rijm en pepernoten
Wil jij ook zo goed als Rijmpiet worden? Dat kan! Vrijdag 1 december organiseert de Talent Academy in samenwerking met de Bibliotheek Maarssendorp een workshop Sinterklaasgedichten schrijven. Schrijfpro juf Trea vertelt je alle geheimen van het Sinterklaasgedicht. Er wordt naar rijmwoorden gezocht, er worden pepernoten gegeten en natuurlijk echte Sinterklaasgedichten gemaakt. Neem je ouders ook mee. Voor hen staat er een kopje koffie of thee klaar met natuurlijk een lekker stukje speculaas erbij. 

Van Rijmpiet naar Schrijftalent
Schuilt er een schrijver in jou? Zou jij wel een begin willen maken met een eigen roman, dichtbundel of heldenverhaal? Vanaf vrijdag 12 januari 2018 starten de Academylessen Creatief Schrijven in de Bibliotheek Maarssendorp. Juf Trea is er dan iedere week om samen met jou de schrijver, dichter of het teksttalent in jezelf te ontdekken. Inschrijven voor deze Academylessen kan ook via  deze site (kijk bij kopje inschrijvingen).
Leeftijd: Groep 5 t/m 8 
Locatie: Bibliotheek Maarssen-Dorp 
Datum: Vrijdag 1 december 
Prijs: 3,50 euro

Reserveren
Wat leuk dat je je in wilt schrijven! Vul hieronder je gegevens in en je hoort snel van ons.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.